Начин на приготвяне
Загряваме шарлана в тенджерата и сипваме на ситно нарязания лук и чесън. След няколко минути добавяме нарязаните моркови и картофи.
Разбъркваме с подправките – черен пипер, куркума, червен пипер и хималайска сол.
Изсипваме хубаво измития и отцеден ориз. Отново разбъркваме и след малко заливаме с 1.5 л гореща вода.
Добавяме наситнените магданоз и пресен лук. С открехнат капак сваряваме супичката за около 30 минути, до момента, в който оризът е сварен и набъбвайки сгъстява бульона.
Подправяме с още малко хималайска сол, ако е необходимо, и поднасяме полезната зеленчукова супа, докато е топла и сгряваща, поръсена с нарязан свеж магданоз.
Чудно вкусна супа с картофи, моркови и ориз – лесна и бърза за приготвяне, любима на цялото семейство!