Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка супа»Лека и вкусна пуешка супа

Лека и вкусна пуешка супа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Лека и вкусна пуешка супа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"По желание поднесете топлата пуешка супичка с домашна питка или препечени филийки"

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 500 г
  • киноа - 10 с.л.
  • праз - 30 г
  • магданоз - 3 стръка
  • целина - 1 стрък
  • лук - 1/2 глава
  • морков - 1 бр.
  • сметана - 200 г растителна
  • вегета - 1 с.л.
  • къри - 2 щипки
  • черен пипер - на вкус
  • шафран - 1 щипка
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пуешкото филе и го нарежете на парчета с остър нож.

Нарежете моркова на дребни кубчета, а лука, праза и целината блендирайте на кашичка.

Задушете ги в малко мазнина и сол на умерена температура за около 5 минути.

Добавете месото, солта и черния пипер.

Налейте около 1 и 1/2 л вода и изсипете шафрана и вегетата.

Варете пуешката супа още около 15 минути.

Измийте киноата и я добавете в тенджерата - оставете супата за още 10 минути.

Добавете накрая сметаната и накълцания на ситно магданоз и махнете леката и вкусна пуешка супа от котлона.

По желание я поднесете с домашна питка или препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: