Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка супа»Пикантна пуешка супа със зелев сок

Пикантна пуешка супа със зелев сок

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Пикантна пуешка супа със зелев сок
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8
"Нищо не сгрява душата така, както пикантна пушека супа със зелев сок"

Необходими Продукти

  • пуешки фенер - 1 бр.
  • сол - 1/2 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 3 бр.
  • печурки - 3 - 4 бр.
  • целина - 1/2 гл.
  • олио - 80 мл.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • зелев сок - 800 мл
  • вода - около 2 л.
  • фиде - 3 гнезда
  • домати - 150 мл., консерва
  • мащерка - 3 щипки, сушена
  • магданоз - 1/2 връзка
  • люти чушки - 2 бр., сушени
  • Застройка
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1/2 коф.
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се пуешкият фенер и се слага в подсолената вода с листата дафинов лист. Вари се 1 час и се обезкостява.

В тиган с олиото се задушават настърганите моркови и нарязаните на кубчета картофи, лук, целина, гъби. След което се прибавят към бульона с обезкостеното месо. Долива се зелевия сок, ври на тих огън около 30 минути.

Добавя се фидето, след 10 минути се прибавят доматите, нарязания магданоз и мащерката, ври още 5 минути.

Сушените люти чушлета се препичат на котлона , нарязват се на ситно или се спускат цели в супата.

Пуешката супа се охлажда леко, в купа се разбиват яйцата, киселото мляко и лимонената киселина, прибавя се бульон от супата и се разбърква непрекъснато.

После се връща към останалата супа, отново бъркайки непрекъснато.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: