Начин на приготвяне
Нарязва се пуешкият фенер и се слага в подсолената вода с листата дафинов лист. Вари се 1 час и се обезкостява.
В тиган с олиото се задушават настърганите моркови и нарязаните на кубчета картофи, лук, целина, гъби. След което се прибавят към бульона с обезкостеното месо. Долива се зелевия сок, ври на тих огън около 30 минути.
Добавя се фидето, след 10 минути се прибавят доматите, нарязания магданоз и мащерката, ври още 5 минути.
Сушените люти чушлета се препичат на котлона , нарязват се на ситно или се спускат цели в супата.
Пуешката супа се охлажда леко, в купа се разбиват яйцата, киселото мляко и лимонената киселина, прибавя се бульон от супата и се разбърква непрекъснато.
После се връща към останалата супа, отново бъркайки непрекъснато.