Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка супа»Бистра пуешка супа с ориз

Бистра пуешка супа с ориз

Бистра пуешка супа с ориз
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Бистра пуешка супа с ориз - ястие за душата! Ароматна, топла и вкусна супа, създаваща уют на трапезата."

Необходими Продукти

  • пуешко месо - 1 подбедрица около 400 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сушени зеленчуци - 2 с.л. пащърнак, чушки, моркови
  • ориз - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • куркума
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото бутче заедно с кокала, за около 40 минути, до готовност.

След това обезкостете и нарежете на дребни хапки.

Прецедете бульона.

Загрейте олиото и задушете в него нарязани на ситно лука и морковите.

Прибавете картофите, подправките и бульона, в който е вряло месото, както и самото месо и оставете на слаб котлон да къкри 30 минути.

10 минути преди да е готова на супата от пуешко прибавете ориза.

Накрая добавете бучка масло и вашата Бистра пуешка супа с ориз е готова.

Сервирайте супа с ориз, поръсена с пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: