Начин на приготвяне
Зелените свежи листа от рукола, валериана и бейби спанак се измиват, отцеждат и подсушават с лек допир на кухненска хартия, за да не се смачкат.
Ароматното зряло сирене се реже на тънки, големи люспи с помощта на белачка за зеленчуци или подходящо ренде.
Смокините се режат на четвъртинки.
Гъбите Портобело се почистват с влажна кърпа, пънчетата се отстраняват и калпачетата се нарязват на тънко.
Ако се притеснявате да ги сложите сурови в салатата, може да ги мариновате за кратко в оцет, сол и зехтин.
Всичко се слага в салатиера и се добавят боровинките.
Разкошната зелена салата се овкусява с балсамов оцет, хубав зехтин и сол на вкус.
Добър апетит с тази зелена салата с ароматно сирене, смокини и гъби!