Бабината торта с нишесте
Bakina torta sa skrobom

Бабината торта с нишесте

Бабината торта с нишесте
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
12/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"Никой не може да прави вкусни торти като на баба - а тази с бисквити и нишесте ни е най-любима"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нишестето се разтваря в 200 мл студено прясно мляко, а останалото мляко (800 мл) се слага на котлона и към него се добавя захарта.

Вари се на средна степен на котлона до пълно разтваряне на захарта, след което към него се добавя разтвореното нишесте.

Бърка се няколко минути (2-3 минути), докато кремът се сгъсти.

С черпак се налива от топлия крем Нишесте в тавичка и върху него се редят бисквити. Пак крем и бисквити, докато продуктите свършат.

Завършва се с крем бабината бисквитена торта. Когато кремът поизстине тортата се поръсва с какао и смлени орехи.

Може да използвате също захарни пръчици, кокосови стърготини, натрошена бисквита или друг любим продукт.

Бабината торта с нишесте се оставя да изстине много добре, след което се прибира в хладилника, където трябва да престои поне 12 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: