Начин на приготвяне
За този сладкиш с мандарини загрейте фурната на 180 °C.
Пригответе си две форми за хляб, като ги наложите с хартия за печене.
Смесете брашното с бакпулвера.
С миксер разбийте яйцата със захарта, прибавете киселото мляко и сока, намалете степента на миксера и постепенно прибавяйте брашното с бакпулвера.
Изключете миксера и с лопатка разбъркайте и прибавете олио, като бъркате внимателно отдолу нагоре.
Излейте сместа в двете форми за хляб, подравнете ги и ги печете в загрятата фурна около 20-25 минути до златист загар.
Изпечения ароматен сладкиш поръсете с пудра захар, а след като изстине, нарежете на парчета.
Ако печете в една форма сладкиша, трябва да удвоите времето за печене.
Сервирайте сладкиш със зехтин и сок от мандарини с цедено кисело мляко с мед и нарязани бадеми по желание.