Начин на приготвяне
Обелваме ябълките и ги режем на малки кубченца. Обелваме мандарините и ги нарязваме на малки парченца вътрешността. Мандарините трябва да са сочни. Корите ги настъргваме и ги слагаме в кашата.
Пресяваме брашното със сито заедно с бакпулвера и разбъркваме, за да се смесят добре двете части. Вадим яйцата на стайна температура. В купа разбиваме захарта с яйцата много добре.
Прибавяме олиото и отново разбиваме с миксера. Прибавяме на части брашното и разбъркваме пак с миксера до гладка каша.
Добавяме настърганата кори от мандарини, канелата, индийското орехче и джинджифила и разбъркваме само с лъжица. Прибавяме най-накрая нарязаните плодове и разбъркваме всичко внимателно.
Намазваме форма за кекс с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме отгоре. Печем в загрята на 170 гр. фурна до готовност.
Поръсваме готовия кекс с пудра захар след като изстине и режем на парчета. Да ви е сладко! Става ароматен и много вкусен.
Кексът с мандарини и ябълки е готов.