Начин на приготвяне
Измийте сливите, махнете костилките, нарежете на 4 части и сложете в тенджера да се задушат.
Прибавете захарта и ваниловата захар и оставете сладкото от сливи да къкри на тих огън около 30 минути.
През това време в олио запържете галетата с непрекъснато бъркане, докато не покафенее. След това я свалете от огъня и прибавете захар.
В съд с размери около 30х20 сипете половината количество галета.
В тенджера сгответе гриса с подсладеното мляко.
Ако е необходимо, преди края включете миксера, за да няма парченца кремът с грис. Прибавете масло, а когато го смъкнете от огъня с миксер или с чевръсто бъркане, прибавете разбитите яйце с ваниловата захар, което ще се обработи термически в топлата маса.
Половината количество веднага налейте върху галетата, сложете отгоре цялото количество сливи, след това отново грис, отново крем и посипете с останалата галета. Поръсете сладкиша със сладко с ванилова захар.
Сервирайте добре охладено. Най-добре е да престои една нощ в хладилник сладкиша ала кнедли със сливи.