Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Разядки»Сръбска салата Урнебес с козе сирене

Сръбска салата Урнебес с козе сирене

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Сръбска салата Урнебес с козе сирене
Снимка: Мария Божилова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Козето сирене прави тази сръбска салата наистина разкошна"

Необходими Продукти

  • козе сирене - 500 г
  • чушки - 8 бр. (червени)
  • чесън - 8 бр. скилидки
  • лют червен пипер - 2 ч.л.
  • червен пипер - 4 ч.л. сладък
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и подсушват. Изпичат се на чушкопек или фурна на вентилатор на 250 градуса.

Обелват се и се почистват от дръжките и семките. Нарязват се на малки кубчета.

Чесънът се обелва и нарязва на ситно.

Слага се в хаванче, прибавя се олиото и се счуква на каша.

Козето сирене се натрошава на дребно в купа.

Прибавят се нарязаните на дребно чушки, кашата от чесън, лютия и сладък червен пипер.

Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Сместа се разбърква с пасатор на ниска степен.

Разядката се слага в хладилник за 30 мин., след което се консумира.

Сръбската салата Урнебес с козе сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: