Начин на приготвяне
Бадемите се пускат в тенджера с вряща вода и се варят 7 минути. Отцеждат се, поливат се със студена вода и се обелват от ципата. Запичат се на сух тиган при непрекъснато бъркане за 5 минути и се нарязват на едро.
Захарта се смесва с водата и се загрява на бавен огън, докато не се получи тъмно кехлибарен карамел - около 7 минути. Сваля се от котлона, добавят се бадемите и цялата смес се изсипва върху алуминиево фолио.
Заглажда се с вилица, за да се отделят парчетата бадеми едно от друго.
Салатата айсберг се накъсва или се нарязва на едро. Сиренето се натрошава и заедно с бадемите се добавя към айсберга.
Лукът се реже на дребно и се смесва с горчицата и оцета. Добавя се олиото при непрекъснато разбъркване. Добавя се сол и с този дресинг се залива салатата.