Начин на приготвяне
Фурната се загрява предварително до 240 градуса. Кожата на бекона се отстранява и се реже на тънки ленти. Беконът се запържва и отцежда върху кухненска хартия.
Тава за печене се покрива с хартия за печене. Козето сирене се разрязва на половини хоризонтално. Запича се за 5 мин., докато промени цвета си в златистокафяв. В подходяща чиния за сервиране се подрежда руколата.
За дресинга: Смесват се счуканият чесън, горчицата, оцетът и зехтинът и се разбива добре. Руколата се поръсва с готовия вече дресинг. Козето сирене се слага по средата на салатата. По желание към салатата могат да се добавят сварени яйца.
Вегетариански вариант: Беконът може да бъде заменен с печени кедрови ядки или бадеми.