Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с козе сирене и рукола

Салата с козе сирене и рукола

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Салата с козе сирене и рукола1 / 2
13/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бекон - 250 г
  • олио - 1 с.л.
  • сирене - 200 г, козе, 2 кръгли парчета
  • рукола - 85 г
  • чесън - 1 скилидка
  • За дресинга
  • чесън - 1 скилидка
  • горчица - 1 ч.л.
  • оцет - 2 ч.л., винен
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 240 градуса. Кожата на бекона се отстранява и се реже на тънки ленти. Беконът се запържва и отцежда върху кухненска хартия.

Тава за печене се покрива с хартия за печене. Козето сирене се разрязва на половини хоризонтално. Запича се за 5 мин., докато промени цвета си в златистокафяв. В подходяща чиния за сервиране се подрежда руколата.

За дресинга: Смесват се счуканият чесън, горчицата, оцетът и зехтинът и се разбива добре. Руколата се поръсва с готовия вече дресинг. Козето сирене се слага по средата на салатата. По желание към салатата могат да се добавят сварени яйца.

Вегетариански вариант: Беконът може да бъде заменен с печени кедрови ядки или бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка: