Начин на приготвяне
Пресейте брашното в дълбока купа. Добавете разтопеното краве масло, яйцата и сусама.
Замесете меко тесто, а след това го увийте в стреч фолио.
Поставете тестото за тарталетите в хладилник за половин час, за да стегне.
След това го разделете на шест равни топчета. Всяко топче разточете на тънко и поставете във форми за тарталети.
Напълнете формите със зрял фасул. Печете на 180 градуса за 10-12 минути.
През това време си пригответе плънката.
Нарежете бекона, прясното козе сирене и пармиджаното на малки парченца.
Накъсайте броколите на малки розички.
Накълцайте дивия лук на ситно. Аз използвах ножица за подправки.
Откъснете листенцата на прясната мащерска с издърпване по дължина на стеблото.
Сложете всички продукти в дълбока купа и добавете яйцето и сметаната. Разбъркайте добре и добавете келтската сол и лютия пипер или кърито.
Извадете формите за тарталети от фурната и отстранете бобените зърна. Разпределете плънката във формите за тарталети.
Запечете на 180 градуса за още 7-8 минути.
Извадете солените тарталети от фурната и внимателно ги отстранете от силиконовите или металните форми.
Хрупкавите тарталети със сирена и бекон са много вкусни.
Приятен апетит!