Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Хрупкави тарталети със сирена и бекон

Хрупкави тарталети със сирена и бекон

Хрупкави тарталети със сирена и бекон
Снимка: Габриела Цулин
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Страхотни солени тарталети със сирена и бекон - гостите ще останат очаровани от тях"

Необходими Продукти

  • за тарталетите
  • бяло брашно - 260 грама (смляно в каменна мелницa)
  • сусамово семе - 60 грама сурово
  • масло - 160 грама италианско
  • яйца - 2
  • за пълнежа
  • заквасена сметана - 300 грама (20% масленост)
  • свински бекон - 150 грама
  • козе сирене - 150 грама прясно
  • пармиджано реджано - 50 грама
  • яйца - 1
  • броколи - 1/2 глава
  • див лук - 1 връзка
  • прясна мащерка - 4 - 5 стръкчета
  • лют пипер - 1/2 чаена лъжичка (или къри)
  • келтска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа. Добавете разтопеното краве масло, яйцата и сусама.

Замесете меко тесто, а след това го увийте в стреч фолио.

Поставете тестото за тарталетите в хладилник за половин час, за да стегне.

След това го разделете на шест равни топчета. Всяко топче разточете на тънко и поставете във форми за тарталети.

Напълнете формите със зрял фасул. Печете на 180 градуса за 10-12 минути.

През това време си пригответе плънката.

Нарежете бекона, прясното козе сирене и пармиджаното на малки парченца.

Накъсайте броколите на малки розички.

Накълцайте дивия лук на ситно. Аз използвах ножица за подправки.

Откъснете листенцата на прясната мащерска с издърпване по дължина на стеблото.

Сложете всички продукти в дълбока купа и добавете яйцето и сметаната. Разбъркайте добре и добавете келтската сол и лютия пипер или кърито.

Извадете формите за тарталети от фурната и отстранете бобените зърна. Разпределете плънката във формите за тарталети.

Запечете на 180 градуса за още 7-8 минути.

Извадете солените тарталети от фурната и внимателно ги отстранете от силиконовите или металните форми.

Хрупкавите тарталети със сирена и бекон са много вкусни.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: