Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле със сирена и бекон

Пълнено пиле със сирена и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пълнено пиле със сирена и бекон
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
8
"Невероятно вкусно и ароматно пиле, което не се препоръчва за хора със слаби сърца или лакомници на диета"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.8 кг
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • твърдо сирене - 50г Мимолет
  • бекон - 100 г пушен
  • масло - 40 г
  • универсална подправка - 1 с.л. за пиле
  • сол
  • за гарнитура
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • сол - 1 ч.л
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л
  • куркума - 1 ч.л
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • мащерка - 1 ч.л
  • червен пипер - 1 ч.л
  • зехтин - 2 - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сирената и бекона на кубчета. Разбъркайте ги добре. Напълнете пилето и го зашийте или промушете краката в кожата. Посолете и го поръсете с подправката. Хубаво я втрийте в него и го сложете в тавичка.

Сложете бучки масло и го поставете във фурната на 200-220 градуса. Налейте малко вода, покрийте с фолио и печете около 1 час и 40 минути. Свалете фолиото и допечете за още двайсетина минути, като поливате от соса (образувал се при печенето).

Обелете и нарежете картофите първо на две половини, след това всяка на три части. Измийте, подсушете и ги поръсете с част от зехтина. Разбъркайте добре да се омазнят. В купичка смесете подправките и ги поръсете върху картофите.

Разбъркайте добре и ги подредете в тавичка, застлана с хартия за печене. Печете на 200 градуса около 30 минути.

Може да изпечете картофите заедно с пилето, като сложите тавата с тях, под тази с пълненото пиле и включите вентилатор. Но това става, след като пилето е почти изпечено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: