Пуешки хапки с праз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Пуешки хапки с праз
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"А само как ухаят тези пуешки хапки, а само колко са вкусни.."

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • вино - 100 мл
  • праз - 3 бр.
  • подправка за сувлаки - 2 с.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват много добре и се обезкостяват. Премахва се кожата и ципите.

Месото се нарязва на хапки и се слага в купа.

Подправката за сувлаки се разбърква с олиото при продължително бъркане до пълното разтваряне. Месото се посолява и се оставя за 15 мин. в хладилник.

След това се овалва в подправката за сувлаки с олио и се оставя за още 15 мин. в хладилник. Най-накрая месото се залива с виното и престоява още 30 мин.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на кръгчета.

След като месото се е мариновало, се изсипва в гервир, за да се отцеди от течността.

Олиото се загрява в тиган с незалепващо покритие.

Прибавя се отцеденото месо и се запържва до полуготовност.

След това се прибавя празът, разбърква се много добре. Пържи се още 10 мин. при продължително бъркане.

Пуешките хапки с праз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: