Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Хапки»Пуешки хапки с боровинков сос

Пуешки хапки с боровинков сос

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4k4
Пуешки хапки с боровинков сос
Снимка: Ivelina
1 / 3
04/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Истински деликатес за ценители - пуешки хапки с боровинков сос"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 800 г (на парченца около 5 - 6 см)
  • бекон - 1 пакетче (120 г) нарязан
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол - на вкус
  • мащерка - 1 клонче
  • соев сос - 3 с.л.(за пиле може да пропуснете)
  • Боровинков сос
  • боровинки - 300 г
  • мащерка - 1 клонче
  • сол - 1/4 ч.л.
  • шалот - 1 бр.
  • кленов сироп - 1 с.л. (може да пропуснете)
  • зехтин - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л. (ако са ви повече боровинките добавете още 1 с.л.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинките имат подходяща киселинност и пектин, това ги прави страхотни както в сладки, така и в пикантни ястия. Те се съчетават особено добре с мащерката - и затова този лесен сос за пуешки хапки може да ви достави удоволствие.

Пуешките филенца с бекон са много успешна комбинация. Деликатният вкус на пуешките гърди се допълват чудесно с по-интензивния вкус на бекона. Резултатът е ястие, което олицетворява хармония на вкусовете.

Започнете с нарязване на пуешките гърди на парчета. В купа мариновайте за 20 минути пуешките хапки със соев сос за пиле около 2 с.л. и черен пипер, мащерка, разбъркайте (ако не разполагате със соев сос, мариновайте със сол, черен пипер и малко мащерка). Увийте всяко пуешко парченце в резен бекон. Може да ползвате клечка за зъби, ако е необходимо да закрепите бекона по-добре.

Поставете пуешките хапки с бекон в предварително загрят тиган с равно количество масло, зехтин и клонче мащерка. Гответе пуешките хапки на средно силен котлон до златисто кафяво от всяка страна. Това отнема обикновено 3 минути на страна - общо време е около 8 минути за цялостния процес на готовност на пуешките хапки.

Извадете ги в подходяща чиния и покрийте с алуминиево фолио. Поставете тигана, в които сме готвили пуешките хапки, отново на котлона на среден огън.

Добавете шалот и мащерка и гответе, като бъркате непрекъснато, докато шалотът започне да покафенява, 30 секунди до 1 минута.

Добавете боровинките, оцета и 1/4 чаена лъжичка сол, продължете да готвите, като разбърквате от време на време и остъргвате всякакви кафяви късчета, докато боровинките се спукат и пуснат соковете си и сместа стане гъста и сиропирана - от 4 до 5 минути (понякога добавям 1 с.л. кленов сироп накрая на готвенето, опитайте много е вкусно и така).

Сервирайте любимите пуешки хапки с боровинков сос.

Наистина са много апетитни!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: