Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Крем супа с червена леща, куркума и пуешки хапки

Крем супа с червена леща, куркума и пуешки хапки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Крем супа с червена леща, куркума и пуешки хапки
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Ароматна крем супичка, която е още по-вкусна с добавените хапки"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 малка глава
  • дръжки от магданоз - 1 връзка
  • пащърнак - 1 бр. малък
  • лук - 1 бр.
  • олио - 50 мл + 100 мл за пържене на пуешкото филе
  • куркума - на върха на ножа
  • сол - 1/2 с.л.
  • пуешко филе - 500 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • подправка сувлаки - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът, целината и лукът се измиват, обелват и нарязват на едро.

Слагат се в тенджера, заливат се с олио 50 мл. и се запържват за 10 мин., след което се прибавя 100 мл. вода и се задушават до омекване.

Червената леща и дръжките от магданоз се измиват и прибавят към зеленчуците. Прибавя се 1.5 л. гореща вода и се разбърква много добре. Вари се 10 мин. след завиране, след което се сваля от котлона.

Прибавя се куркумата и солта.

Пасира се до получаване на кремообразна смес.

Пуешкото месо се измива, слага се в отделна тенджера със студена вода.

Прибавя се дафиновият лист и се вари 30 мин. след завиране, като периодично се отпенва, след което се сваря от котлона и се нарязва на малки парченца.

Парченцата се слагат в малка купа, прибавя се подправката Сувлаки и се овалват много добре, след което се изсипват в уок тиган.

Прибавя се олио 100 мл и се запържват до златисто.

Супата от леща се сервира гарнирана с пуешките хапки.

Крем супата с червена леща, куркума и пуешки хапки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: