Начин на приготвяне
Морковът, целината и лукът се измиват, обелват и нарязват на едро.
Слагат се в тенджера, заливат се с олио 50 мл. и се запържват за 10 мин., след което се прибавя 100 мл. вода и се задушават до омекване.
Червената леща и дръжките от магданоз се измиват и прибавят към зеленчуците. Прибавя се 1.5 л. гореща вода и се разбърква много добре. Вари се 10 мин. след завиране, след което се сваля от котлона.
Прибавя се куркумата и солта.
Пасира се до получаване на кремообразна смес.
Пуешкото месо се измива, слага се в отделна тенджера със студена вода.
Прибавя се дафиновият лист и се вари 30 мин. след завиране, като периодично се отпенва, след което се сваря от котлона и се нарязва на малки парченца.
Парченцата се слагат в малка купа, прибавя се подправката Сувлаки и се овалват много добре, след което се изсипват в уок тиган.
Прибавя се олио 100 мл и се запържват до златисто.
Супата от леща се сервира гарнирана с пуешките хапки.
Крем супата с червена леща, куркума и пуешки хапки е готова.