Панирани пуешки хапки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Панирани пуешки хапки
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
05/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Вечерта е най-приятна с весела компания, студена бира и панирани пуешки хапки"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • За овкусяването
  • сол - 1 ч.л., на вкус
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - 1 ½ к.л.
  • къри - 2 - 3 щипки
  • кайенски пипер - 1 к.л., за пикантност
  • майонеза - 200 г
  • За панировката
  • яйца - 4 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • бира - 1/3 ч.ч., ледена
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • чесън - ½ к.л. на прах
  • сол - щипка
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За паниране предпочитаме месото на пуешките бутчетата, защото е по-сочно, за разлика от гърдите на птицата.

Обезкостяваме ги и отделяме кожата, сухожилия и ципи.

Нарязваме го на по-малки парченца, за да не останат сурови при пърженето, защото пуешкото месо е по-жилаво от това на пилешкото.

Подсушаваме добре нарязаното месо с домакинска хартия.

Всички съставки за овкусяването смесваме в купа, за да се разпределят равномерно.

Добавяме и майонезата, която ги прави по-крехки и сочни.

Прибавяме нарязаните пуешки хапки и разбъркваме добре.

Покриваме купата с фолио за свежо съхранение и я поставяме в хладилник за 24 часа, за да се мариноват.

За панировката разбиваме добре първо яйцата. Прибавяме брашното, предварително смесено с бакпулвера, солта и чесъна на прах.

За добрата панировка течността, която прибавяме към нея (бира или газирана вода, трябва да е ледено студена.

Сместа трябва да е с консистенцията на гъсто палачинково тесто.

Потапяме парчетата пуешко месо в царевично брашно, в панировката, след което овалваме в галета.

Поставяме ги в добре загряла растителна мазнина и пържим до зачервяване.

Изваждаме панираните хапки в плато, постлано с кухненска хартия, попиваща остатъчната мазнина.

Сервираме ароматни панирани пуешки хапки с млечно-чеснов сос, ледено пиво и добро настроение.

То запазва вкусовите си качества поднесено и като студено предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: