Ризото с калмари

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Ризото с калмари
Снимка: Lenka
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Мирише на лято, мирише на море..."

Необходими Продукти

  • калмари - 400 г
  • лук - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 250 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • домати - 400 г консерва
  • бяло вино - 100 мл
  • пилешки бульон - кубчета
  • вода - 250 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • пармезан - настърган
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрята мазнина запържете лука, почистените калмари, нарязани на шайби, и чесъна - намачкан.

Прибавете ориза, доматите, бульона, риган, черен пипер и залейте с вино.

Задушавайте 15-20 минути с постоянно бъркане и доливане на вода.

В гововото ризото сложете зехтин, пармезан и магданоз.

Ризотото с калмари е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: