Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Пухкав паниран кашкавал

Пухкав паниран кашкавал

Пухкав паниран кашкавал
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"С една зелева салатка чудесно се допълва този паниран кашкавал"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - за овалване (с набухвател)
  • сол - 1 щипка
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 1 купичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в купа. Нарязваме кашкавала на парчета.

Смесваме брашното със солта.

Загряваме олиото в тефлонов тиган.

Потапяме парчетата кашкавал първо във водата, след това ги овалваме равномерно в брашното и накрая ги топваме в разбитите яйца.

Подреждаме ги в загрятото олио и панираме кашкавала от двете страни за крако до златисто.

Изваждаме готовите пухкави панирани кашкавалчета в чиния и сервираме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: