Начин на приготвяне
Разтопете на водна баня шоколада с маслото. Оставете течния шоколад да се поохлади.
Разбийте жълтъците със захарта до получаване на хубав крем.
Отделно разбийте белтъците до твърди връхчета.
Сипете бейлиса с маскарпонето към жълтъците и разбъркайте внимателно. Сипете течния шоколад и когато сместа стане хомогенна, прибавете половината от разбитите белтъци.
Бъркайте с нежни въртеливи движения и използвайте за целта силиконова шпатула. Прибавете и останалите белтъците, разбъркайте до получаване на хубав шоколадов крем.
Разпределете го в купички и поръсете с шоколадови пръчици. Охладете в хладилник за няколко часа.
Шоколадовите кремчета с маскарпоне и бейлис са готови.