Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Сочни домашни толумбички

Сочни домашни толумбички

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Сочни домашни толумбички
Снимка: Аника Войт
1 / 3
02/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"Една от тези домашни толумбички е напълно достатъчна да засити апетита ви за сладко"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • захар - 3 ч.л.
  • вода - 400 мл
  • олио - 120 мл
  • брашно - 250 г
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 4 до 5 бр.
  • За сиропа
  • вода - 500 мл
  • захар - 1 кг
  • лимонов сок - 6 капки
  • олио - 500 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За захарния сироп сипете водата и захарта на котлона, бъркайте ги често.

Добавете лимоновия сок и щом течността кипне, я махнете от котлона.

За тестото изсипете захарта, водата и олиото в голяма тенджера.

Добавете щипка сол и я сложете на котлона.

Пресейте брашното в отделен съд и когато водата започне да завира, го изсипете в нея.

Започнете да бъркате тестото, докато не се отлепи от съда.

Махнете го от котлона и го оставете да се охлади.

Добавете яйцата към пареното тесто едно по едно и го разбъркайте с миксер - добавете го в пош.

Сипете олио в голяма тенджера и я сложете на котлона.

Шприцовайте толумбичките в горещата мазнина и ги пържете до готовност.

Подредете ги след това в тава и ги залейте със захарния сироп.

Насладете се на тези сочни домашни толумбички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не е записано колко яйца се слагат.
04.02.2024 22:52
1
1
Покажи всички подкоментари