Начин на приготвяне
За захарния сироп сипете водата и захарта на котлона, бъркайте ги често.
Добавете лимоновия сок и щом течността кипне, я махнете от котлона.
За тестото изсипете захарта, водата и олиото в голяма тенджера.
Добавете щипка сол и я сложете на котлона.
Пресейте брашното в отделен съд и когато водата започне да завира, го изсипете в нея.
Започнете да бъркате тестото, докато не се отлепи от съда.
Махнете го от котлона и го оставете да се охлади.
Добавете яйцата към пареното тесто едно по едно и го разбъркайте с миксер - добавете го в пош.
Сипете олио в голяма тенджера и я сложете на котлона.
Шприцовайте толумбичките в горещата мазнина и ги пържете до готовност.
Подредете ги след това в тава и ги залейте със захарния сироп.
Насладете се на тези сочни домашни толумбички.
Коментари