Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вълча баница

Вълча баница

ВаняВаня
Новак
5329429587
Вълча баница1 / 2
08/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Ако не сте опитвали вълча баница с месо, сега е моментът, когато имате страхотна рецепта за нея"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • кори за баница - 1 опаковка "Одрински"
  • праз - 3 стръка
  • доматен сок - 300 мл.
  • олио - 100 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За заливката:
  • яйца - 4 бр.
  • газирана вода - 250 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситно (не по- големи парчета от 1 см.) Изпържете го до полуготовност. Нарежете праза също на ситно и го добавете към месото - посолете и задушете за 5 мин. Добавете доматения сок и подправките и пържете още 5 мин. Разстелете плънката върху всяка една кора и заливате на руло.

Редите в намазнена правоъгълна тава. Ако корите са от фините, завивайте по две кори, за това е добре да са от домашните. Намажете отгоре с олио.

Разбийте яйцата с газираната вода и залейте баницата. Печем в загряна фурна на 220 градуса за около 30 мин. Готовата баница поръсете с вода и покрийте с кърпа. След десетина минути нарежете и поднесете докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: