Пълнени домати

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304921516721
Пълнени домати1 / 2
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Ей така, за да ви се отвори апетит и да си изпиете аперитива с удоволствие - пълнени домати"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр
  • гъби - 4 бр.
  • пушено месо - 60 г.
  • яйца - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, пушеното месо и гъбите на много ситно. Слагаме ги да се запържат хубаво. Доматите ги изрязваме, така че отгоре да остане капаче и ги издълбаваме. Поръсваме с малко сол и ги обръщаме наобратно, за да излезе водата.

Пълним всеки домат с плънката до половината или малко повече, но не догоре, за да има място за яйцето. Слагаме ги върху намаслена тава и чукваме по едно яйце.

Слагаме ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

Изваждаме, поръсваме с магданоз и може да сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: