Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с тиквички, моркови и лук

Пържоли с тиквички, моркови и лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вкусно и здравословно - сочни пържолки с ароматни зеленчуци - грабвайте вилиците"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • моркови - 250 г
  • тиквички - 3 бр
  • лук - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 250 мл
  • черен пипер
  • сол
  • горчица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пържолите, подсушаваме и поръсваме със смлян черен пипер. Запържваме в горещо олио.

Когато са готови, посоляваме на вкус. Наливаме вода ( 250 мл) и оставяме да се задушават 15-20 минути.

После прибавяме почистените и нарязани моркови, тиквички, лук и горчица на вкус.

Продължаваме готвенето още няколко минути на тих огън до готовност.

Преди сервиране поръсваме с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: