Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Кралски печурки в масло и кашкавал

Кралски печурки в масло и кашкавал

Кралски печурки в масло и кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"С титли или без - откъдето и да ги погледнете тези печурки са си бирено мезе та дрънка"

Необходими Продукти

  • печурки - 600 г кралски
  • масло - 80 г
  • кашкавал - 120 г
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • джоджен - 1 к.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре кралските печурки, без да ги белите. Нарежете ги на ивици или на по-едри парченца.

Сложете маслото в тиган, след като се стопи, прибавете и печурките. Гъбите си пускат сос и не е нужно да добавяте вода. Разбъркайте и поръсете зеленчуковата подправка.

Запържете гъбите, докато останат на мазнина. Сервирайте печурките горещи поръсени с настърган кашкавал.

Страхотни гъби в масло - подходящо мезе за всякакъв повод!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: