Летен десерт с диня и ягоди

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
25/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо681
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете лимоновия сок, захарта и брашното в тенджера. Сгрейте на умерен огън и оставете сместа да заври. Намалете огъня.

Постепенно изсипете половината сос при разбитите яйца, след което върнете в тенджерата. Бъркайте непрекъснато, за около 15 минути. Оставете заливката да се охлади напълно, след което добавете сметаната разбита с миксер. Охладете в хладилника.

Разрежете динята на две. Издълбайте двете половини с лъжица или нож, като оставите по стените на динята около 2 сантиметра от месото. Вътрешността нарежете на едри парчета. Оформете нещо като 2 лодки.

Смесете пъпеша нарязан на кубчета, ягодите – на филийки, гроздето и парчетата диня. Напълнете лодките.

Отделно сервирайте дресинга.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар