Начин на приготвяне
Горещите сварени картофи правим на пюре с чистото масло и натрошеното сирене + горчицата и черния пипер + чесъна на гранули.
Ако не обичате соев или уни сос, посолете със сол на вкус.
Ако пюрето ви се стори много гъсто, сложете по желание горещо прясно мляко около 70 мл.
Оставете пюрето да стегне, като изстине напълно.
Подгответе си плънката за апетитното картофено руло, като нарежете на дребно бекона.
Накъсайте на дребно свареното пилешко месо.
Нарежете на шайби яйцата.
Настържете на едро ренде сиренето Чедър.
На стреч фолио, намазано леко с олио, за да не залепва пюрето, разстелете изстиналото пюре в правоъгълна форма.
Загладете с нож повърхността. Намажете с майонеза в тънък слой, разпределете навсякъде равномерно нарязания бекон, притеснете с ръка леко парченцата към пюрето.
Намажете отново с майонеза. Следва пилешкото месо, накъсано и разпределено равномерно, леко притеснете, отново майонеза.
Отгоре сложете нарязаните на шайби яйца. Започнете внимателно с помощта на фолиото да навивате рулото.
Като го навиете отново, с помощта но фолиото прехвърлете внимателно в чиния, като вече отстраните фолиото от рулото (търкулнете го с помощта на фолиото в чинията).
Намажете с майонеза и загладете добре с нож празничното солени руло.
Навсякъде наръсете с настърган чедър, като леко притискате с ръце към рулото.
Украсете по желание картофено руло за ордьовър.