Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофено руло за ордьовър

Картофено руло за ордьовър

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
15603194
Картофено руло за ордьовър
Снимка: silvana nedeva
1 / 6
27/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Посрещнете гостите с картофено руло на трапезата - ще останат очаровани"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1 кг сварени
  • сирене - 150 г
  • пушен бекон - 200 г
  • майонеза - 1 опаковка голяма
  • яйца - 3 сварени
  • пилешко месо - 100 г сварено бяло
  • черен пипер - млян на вкус
  • чесън - 1/2 ч.л сух на гранули или 1 голяма скилидка суров
  • масло - 1 с.л с връх чисто неразтопено
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - или уни сос
  • чедър - 200 г сирене
  • кисели краставици
  • маслини
  • шунка - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горещите сварени картофи правим на пюре с чистото масло и натрошеното сирене + горчицата и черния пипер + чесъна на гранули.

Ако не обичате соев или уни сос, посолете със сол на вкус.

Ако пюрето ви се стори много гъсто, сложете по желание горещо прясно мляко около 70 мл.

Оставете пюрето да стегне, като изстине напълно.

Подгответе си плънката за апетитното картофено руло, като нарежете на дребно бекона.

Накъсайте на дребно свареното пилешко месо.

Нарежете на шайби яйцата.

Настържете на едро ренде сиренето Чедър.

На стреч фолио, намазано леко с олио, за да не залепва пюрето, разстелете изстиналото пюре в правоъгълна форма.

Загладете с нож повърхността. Намажете с майонеза в тънък слой, разпределете навсякъде равномерно нарязания бекон, притеснете с ръка леко парченцата към пюрето.

Намажете отново с майонеза. Следва пилешкото месо, накъсано и разпределено равномерно, леко притеснете, отново майонеза.

Отгоре сложете нарязаните на шайби яйца. Започнете внимателно с помощта на фолиото да навивате рулото.

Като го навиете отново, с помощта но фолиото прехвърлете внимателно в чиния, като вече отстраните фолиото от рулото (търкулнете го с помощта на фолиото в чинията).

Намажете с майонеза и загладете добре с нож празничното солени руло.

Навсякъде наръсете с настърган чедър, като леко притискате с ръце към рулото.

Украсете по желание картофено руло за ордьовър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: