Начин на приготвяне
С помощта на кухненски робот настъргваме тиквичките на едро. Добавяме нарязания на ситно чесън. Прибавяме яйцата и млякото, в което сме сложили предварително содата. Подправяме. Накрая слагаме брашното и разбъркваме добре.
Ако тиквичките са по-водни и сместа не ви се строи достатъчно гъста (трябва да е за кексово тесто), добавете още малко брашно. В правоъгълна тава слагаме кухненска хартия, която намазваме добре с олио. Разстиламе на тънък слой сместа с тиквичките.
Печем на около 180 градуса с вентилатор за около 25 мин. или докато стане златисто-кафяво. Готовия блат навиваме още горещ и оставяме настрана да се охлади.
Разбъркваме крема сиренето с нарязаните на ситно зелени подправки. Може да сложите и други по избор, да добавите чесън или колбас, а защо не и сирене.
Изстиналото солено руло развиваме и намазваме обилно с кремообразната смес. Нареждаме в единия край каперсите и завиваме.
Съхраняваме в хладилник и поднасяме рулото, нарязано на шайби, добре охладено.
Студеният ордьовър с тиквички е много вкусен.
Коментари