Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Студен ордьовър с тиквички

Студен ордьовър с тиквички

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Студен ордьовър с тиквички
Снимка: Fat Berta
1 / 9с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Една страхотна и много ефектна рецепта за ордьовър с тиквички, който ще ви накара да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • тиквички - 3 средно големи
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 5 - 6 с.л. равни
  • чесън - 2 скилидки
  • За плънката
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мента - няколко листа прясна
  • каперси - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на кухненски робот настъргваме тиквичките на едро. Добавяме нарязания на ситно чесън. Прибавяме яйцата и млякото, в което сме сложили предварително содата. Подправяме. Накрая слагаме брашното и разбъркваме добре.

Ако тиквичките са по-водни и сместа не ви се строи достатъчно гъста (трябва да е за кексово тесто), добавете още малко брашно. В правоъгълна тава слагаме кухненска хартия, която намазваме добре с олио. Разстиламе на тънък слой сместа с тиквичките.

Печем на около 180 градуса с вентилатор за около 25 мин. или докато стане златисто-кафяво. Готовия блат навиваме още горещ и оставяме настрана да се охлади.

Разбъркваме крема сиренето с нарязаните на ситно зелени подправки. Може да сложите и други по избор, да добавите чесън или колбас, а защо не и сирене.

Изстиналото солено руло развиваме и намазваме обилно с кремообразната смес. Нареждаме в единия край каперсите и завиваме.

Съхраняваме в хладилник и поднасяме рулото, нарязано на шайби, добре охладено.

Студеният ордьовър с тиквички е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nora
Nora
Вече ние е любима рецепта. Аз слагам луканка или шунка, също е много вкусно.
30.07.2018 08:08
1
Nora
Nora
Вместо мента слагам копър, също става много вкусно.
11.06.2018 11:34
Svetlomir Vidulov
Svetlomir Vidulov
В рецептата пише "кисело мляко - 1 к.ч." Какво е к.ч.?
15.08.2017 22:28
1
1
1
Покажи всички подкоментари