Начин на приготвяне
В дълбок съд слагаме да заври вода с щипка сол.
През това време почистваме броколите, ако са по-големи, ги разполовяваме.
Измиваме ги под течаща вода, щом водата заври, ги слагаме вътре и варим 10 минути.
Когато броколите са почти готови, в тиган слагаме зехтина и скилидката чесън.
Щом се позапържи чесънът, прехвърляме броколите в тигана, отцеждаме ги от водата. Добавяме малко вода към броколите.
Посоляваме, слагаме черен пипер и варим на бавен огън около 20 минути или до готовност, трябва да станат на крем.
Ако е нужно, се добавя още малко вода. Щом са готови, се маха скилидката чесън.
Слагаме пастата да се вари във водата, в която са се варили броколите, според времето описано на опаковката. Трябва да е леко ал денте, не пресготвяйте!
Щом пастата в готова, се добавя към крема от броколи, добавя се малко от водата, според зависи колко рядък искате да е кремът. Посолявате леко.
Сервирате още топла паста с броколи, добавяте малко черен пипер, пармезан на вкус и съвсем тънка струйка зехтин.
Бон Апетито с тази традиционна паста с броколи!
Аз лично този път добавих и 100 г гъби, които имах останали.
Сложих ги заедно с броколите да се варят и ги добавих в тигана заедно с пастата.
Оригиналната рецепта е без тях!