Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Традиционна паста с броколи

Традиционна паста с броколи

Веси ДимВеси Дим
Новак
411522
Традиционна паста с броколи
Снимка: Веси Дим
1 / 2
27/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
42 мин.
Порции
4
"Бон Апетито с тази традиционна паста с броколи!"

Необходими Продукти

  • паста - 400 г
  • броколи - 500 г
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • пармезан - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд слагаме да заври вода с щипка сол.

През това време почистваме броколите, ако са по-големи, ги разполовяваме.

Измиваме ги под течаща вода, щом водата заври, ги слагаме вътре и варим 10 минути.

Когато броколите са почти готови, в тиган слагаме зехтина и скилидката чесън.

Щом се позапържи чесънът, прехвърляме броколите в тигана, отцеждаме ги от водата. Добавяме малко вода към броколите.

Посоляваме, слагаме черен пипер и варим на бавен огън около 20 минути или до готовност, трябва да станат на крем.

Ако е нужно, се добавя още малко вода. Щом са готови, се маха скилидката чесън.

Слагаме пастата да се вари във водата, в която са се варили броколите, според времето описано на опаковката. Трябва да е леко ал денте, не пресготвяйте!

Щом пастата в готова, се добавя към крема от броколи, добавя се малко от водата, според зависи колко рядък искате да е кремът. Посолявате леко.

Сервирате още топла паста с броколи, добавяте малко черен пипер, пармезан на вкус и съвсем тънка струйка зехтин.

Бон Апетито с тази традиционна паста с броколи!

Аз лично този път добавих и 100 г гъби, които имах останали.

Сложих ги заедно с броколите да се варят и ги добавих в тигана заедно с пастата.

Оригиналната рецепта е без тях!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: