Домашно биволско кисело мляко

НикиНики
Гуру
7746k3k4k3
Домашно биволско кисело мляко
Снимка: Ники
1 / 3
01/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Ето как да направите най-вкусното домашно кисело мляко - биволското"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко сипваме в тенджера.

Тенджерата поставяме в тава с вода (за да не загори при варенето) и слагаме на котлона.

Варим прясното мляко на тих огън. Щом млякото заври, отнемаме от котлона и оставяме да се охлади.

Млякото е готово за подквасване, когато пъхнем кутрето си и го задържим за 10 секунди.

В купичка си слагаме киселото мляко и малко от прясното мляко, разбъркваме добре и сипваме в тенджерата.

Разбъркваме отново и разливаме млякото в буркана. Завиваме ги добре в топли дрехи и оставяме за 5-6 часа.

Готовото домашно мляко съхраняваме в хладилника.

Домашното биволско кисело мляко е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: