Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меки сладки с тиква и шоколад

Меки сладки с тиква и шоколад

Меки сладки с тиква и шоколад
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
23
"Сега е моментът да приготвите вкусни сладки с тиква, насладете им се"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода за хляб - 1/3 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • тиква - 200 г
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче / 10 гр/
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • шоколад - 100 г
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • пудра захар за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява с бакпулвера и содата за хляб.

Тиквата се реже на парчета и се сварява във вряща вода. След това се изцежда и се охлажда.

В купа се чукват яйцата и се разбиват със захарта. Тиквата се пасира и се добавя в купата. Добавя се и олиото и отново се разбива. Постепенно се добавя пресятото с бакпулвера и содата. С помощта на шпатула се разбърква, докато не останат бучки. Добавят се подправките и нарязаният на ситно шоколад.

В тава се слага с хартия за печене и се подмазва. С помощта на супена лъжица се оформят сладките и се подреждат в тавата.

Тиквените сладки се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути. След което се изваждат, подреждат се в чиния за сервиране и се поръсват с пудра захар.

Чудно сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: