Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Безглутенови меки сладки

Безглутенови меки сладки

Panda LifePanda Life
Чирак
7031095225
Безглутенови меки сладки
Снимка: Panda Life
1 / 2
30/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Меки сладки без глутен - супер са"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • оризово мляко - 100 мл /може и бадемово/
  • какао - 3 - 4 с.л.
  • кокосова захар - 5 - 6 с.л.
  • бадемово брашно - 50 г
  • брашно от тапиока - 4 - 5 с.л.
  • брашно от елда - за сгъстяване
  • сода за хляб - 1 - 2 к.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • черен шоколад - 2 - 3 блокчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и ванилията, след което разбъркваме и какаото и наливаме ядковото мляко.

Насипваме постепенно бадемовото брашно и брашното от тапиока.

Прибавяме оцета, разбъркан със содата, и започваме да насипваме брашно от елда, докато сместа се сгъсти и стане лепкава, но все още не може да се меси.

Добавяме натрошения на ситно черен шоколад и разбъркваме. Ако искаме сладките да са по-сухи като бисквитки, може да сгъстим сместа допълнително и да оформим приплеснати топчета.

Нареждаме форми за мъфини в тавата за печене и във всяка поставяме около 1 с.л. с връх от сместа. Печем сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-40 мин.

Безглутеновите меки сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: