Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта и ванилията, след което разбъркваме и какаото и наливаме ядковото мляко.
Насипваме постепенно бадемовото брашно и брашното от тапиока.
Прибавяме оцета, разбъркан със содата, и започваме да насипваме брашно от елда, докато сместа се сгъсти и стане лепкава, но все още не може да се меси.
Добавяме натрошения на ситно черен шоколад и разбъркваме. Ако искаме сладките да са по-сухи като бисквитки, може да сгъстим сместа допълнително и да оформим приплеснати топчета.
Нареждаме форми за мъфини в тавата за печене и във всяка поставяме около 1 с.л. с връх от сместа. Печем сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30-40 мин.
Безглутеновите меки сладки са готови.