Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Стъклен картофен чипс

Стъклен картофен чипс

KameliaKamelia
Новак
156025
Стъклен картофен чипс
Снимка: Kamelia
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
270 мин.
"Ако сте канени на гости, този стъклен картофен чипс е много атрактивен подарък в някое красиво бурканче"

Необходими Продукти

  • вода - 2 ч.ч.
  • картофено нишесте - 2 с.л.
  • сол
  • корнишончета
  • каперси
  • маслини
  • кедрови ядки
  • лют червен пипер - на люспи
  • сусам
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стъклен чипс - прекрасен и на вид, и на вкус

Предварително нарязвам на тънко малки корнишончета, каперси, чушки, маслини, кедрови ядки.

В тенджерка наливам 2 чаши вода, прибавям 2 с.л. връх картофено нишесте и варя с разбъркване на среден огън до получаване на гъст крем, като се сипва с лъжицата, да пада на парцали.

Махам от котлона и с лъжичка сипвам от бульона на корнишоните и разбърквам, докато започне да се точи като мед.

Насипвам с лъжицата кръгчета върху силиконови подложки за фурна.

Аранжирам зеленчуците и отново насипвам малко от крема за покритие.

Пека на 90-100 °C с вентилатор 3-4 часа. Вадя ги и в нагорещено олио ги потапям за 1-2 секунди, посолявам и готово.

Домашният чипс е много вкусен, но трябва да се консумира същия ден.

Върви като мезе за почти всички питиета.

Ако сте канени на гости, е много атрактивен подарък в някое красиво бурканче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: