Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Печен картофен чипс на шиш

Печен картофен чипс на шиш

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66532175
Печен картофен чипс на шиш
Снимка: Diddy Portarska
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Страхотна идея за поднасяне на чипса Дори не е пържен, а печен"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват и нарязват на тънки ленти с помощта на белачка или ренде.

След това се оставят в купа с вода за около 20 минути, за да падне картофеното нишесте.

След това ги нанизваме на шишчета. Редим ги в продълговата тавичка, така че шишчетата в двата си края да стоят на ръба на тавата.

Така картофите няма да допират в дъното на тавата, а ще седят във въздуха.

Намазваме ги с мазнината и осолявам.

Печем чипса на умерена фурна, докато хване златист загар.

Печеният чипс на шиш е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: