Тахан халва

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
10/12/2013
"Ах, тази апетитна тахан халва, как ли да си приготвим вкъщи от нея?"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 351
  • Преглеждания за месеца524
  • Преглеждания за седмицата83
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте меда и добавете вътре натрошените и предварително леко запечени на сух тиган ядки.

Снемете от котлона и след като леко се охлади, добавете ванилията и объркайте със слънчогледовия тахан до хомогенност. Слънчогледовия тахан може да приготвите, като смелите белени слънчогледови семки.

Застелете продълговата форма с прозрачно фолио, краищата на което трябва да провиснат извън формата, и леко го намазнете с няколко капки олио.

Сипете сместа и я загладете, като притиснете. Покрийте с краищата фолио и сложете в хладилник за 1 денонощие най-добре.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Димитров
Димитров
03.04.2020 13:46
Благодаря ! Без ядките ще е перфектно за язваджия като мен !
0
0
Чичо
Чичо
13.12.2013 22:16
Това няма нищо общо с тахан халва, въпреки че съдържа тахан! Вижте в магазин за хранителни стоки как изглежда тахан халвата, тя съдържа и чувен, ако на някой му е ясно за какво става въпрос. Това прилича на нуга халва. Бялата халва също съдържа чувен или отвара от чувен. Въздържам се да коментирам повече, ще обидя много хора ако продължа.
11
0