Тахан халва

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Тахан халва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
"Ах, тази апетитна тахан халва, как ли да си приготвим вкъщи от нея?"

Необходими Продукти

  • мед - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • шамфъстък - 1 ½ ч.ч. запечен, безсолен или бадеми
  • тахан - 2 ч.ч. слънчогледов или сусамов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте меда и добавете вътре натрошените и предварително леко запечени на сух тиган ядки.

Снемете от котлона и след като леко се охлади, добавете ванилията и объркайте със слънчогледовия тахан до хомогенност. Слънчогледовия тахан може да приготвите, като смелите белени слънчогледови семки.

Застелете продълговата форма с прозрачно фолио, краищата на което трябва да провиснат извън формата, и леко го намазнете с няколко капки олио.

Сипете халвата и я загладете, като притиснете. Покрийте с краищата фолио и сложете в хладилник за 1 денонощие най-добре.

Да ви е сладко!

Тахан халвата е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитров
Димитров
Благодаря ! Без ядките ще е перфектно за язваджия като мен !
03.04.2020 13:46
Чичо
Чичо
Това няма нищо общо с тахан халва, въпреки че съдържа тахан! Вижте в магазин за хранителни стоки как изглежда тахан халвата, тя съдържа и чувен, ако на някой му е ясно за какво става въпрос. Това прилича на нуга халва. Бялата халва също съдържа чувен или отвара от чувен. Въздържам се да коментирам повече, ще обидя много хора ако продължа.
13.12.2013 22:16
12
2