Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Цитрусова марината за пиле и риба

Цитрусова марината за пиле и риба

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Цитрусова марината за пиле и риба
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"С тази марината месцето или рибата стават невероятно вкусни!"

Необходими Продукти

  • портокали - 1 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • лайм - 1 бр
  • розов тигров лимон - 1 бр.
  • мандарина - 2 бр.
  • бял пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • зехтин - 80 мл
  • магданоз - няколко стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маринатата за риба е за около 500 г птиче месо или бяла риба.

Изстисква се сокът от половинките на всички цитруси, а другите половинки се нарязват на парченца.

В широка и дълбока купа се подреждат пласт рибни или птичи филета, поръсват се с бял пипер, сол и зехтин и отгоре се сипват цитрусовите сокове.

Реди се втори пласт който се овкусява по същият начин и така до привършване на продуктите. Отгоре се сипва повечко зехтин и се подреждат парченца от цитрусите и стръкове магданоз.

Купата се завива с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник.

За риба - мариноването в цитрусовата марината е 30 минути.

За пилешко, пуешко или патешко месо - 2 часа или повече.

С тази марината месцето или рибата стават невероятно вкусни!

По желание могат да се добавят и ароматни подправки, но самите цитруси дават чудесен аромат.

За по-силен вкус могат да се настържат и корите от лайм, лимон и портокал, но без да се прекалява с количеството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: