Начин на приготвяне
Вземаме рибите. Почистваме и хубаво ги измиваме. Може да не обезкостяваме, защото ципурата е риба, която няма голям брой кости, затова е и много предпочитана. Осоляваме я добре. След това приготвяме маринатата.
Маринатата се състои от всички останали съставки в рецептата. Изстискваме сока от портокала и лимона. Добавяме солта, зехтина, черния пипер, девесила, мащерката и чесънчето на прах. Разбъркваме хубаво.
След това в намазнена тавичка слагаме рибите, в които добре втриваме от маринатата. Марината се втрива и отвътре.
Останалата марината я изсипваме в тавата при рибата. Слагаме в хладилника за около 1 час.
След това в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор слагаме рибата. Печем около 40 минути до готовност.
Може да сервирате с различен вид гарнитури. В случая просто добавих пържени картофи.
Приятен апетит!