Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура с цитрусова марината

Ципура с цитрусова марината

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66530175
Ципура с цитрусова марината
Снимка: Diddy Portarska
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Опитайте, обещаваме, че ще ви хареса поне колкото на нас"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • зехтин - 5 лъжици
  • сол
  • девесил
  • мащерка
  • черен пипер
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме рибите. Почистваме и хубаво ги измиваме. Може да не обезкостяваме, защото ципурата е риба, която няма голям брой кости, затова е и много предпочитана. Осоляваме я добре. След това приготвяме маринатата.

Маринатата се състои от всички останали съставки в рецептата. Изстискваме сока от портокала и лимона. Добавяме солта, зехтина, черния пипер, девесила, мащерката и чесънчето на прах. Разбъркваме хубаво.

След това в намазнена тавичка слагаме рибите, в които добре втриваме от маринатата. Марината се втрива и отвътре.

Останалата марината я изсипваме в тавата при рибата. Слагаме в хладилника за около 1 час.

След това в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор слагаме рибата. Печем около 40 минути до готовност.

Може да сервирате с различен вид гарнитури. В случая просто добавих пържени картофи.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: