Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Цитрусова марината за месо

Цитрусова марината за месо

Цитрусова марината за месо
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Общо
2 мин.
Порции
1
"С тази марината месцето наистина става много крехко и вкусно"

Необходими Продукти

  • портокалов сок - 5 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • портокалова кора - 1 ч.л. настъргана
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сушен риган - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват всички съставки за марината и се разбъркват хубаво.

Маринатата е подходяща за овкусяване на различни меса, но най-вече пилешко.

Избраното месо се натрива хубаво със сместа, покрива се и поставя в хладилник за около четири часа.

След това се пече на скара или фурна.

Цитрусовата марината за месо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: