Начин на приготвяне
Обожавам шоколадови бисквити и що се отнася до хапването им, много предпочитам домашните? Моята рецепта за шоколадови веган бисквити с шоколадова вилица е супер проста и въпреки че отнема малко повече време (не много) от отваряне на пакет бисквити, си заслужава.
Загрейте фурната до 180°C.
Сложете веган масло, захар и екстракт от ванилия в голяма купа и с дървена лъжица или ръчен миксер разбийте, докато стане хубава консистенция, ако ползвате маргарин, ще стане и пухкава.
За веган бисквитки обичам да използвам Д-р Йоткер какао на прах (широко достъпно) или органично какао на прах - и двете наистина шоколадови и богати, но със сурово какао на прах получавате и ползата от добавените витамини и минерали. Можете да замените с всяко неподсладено какао на прах, ако не се нуждаете или искате вашите бисквити да са вегански.
Пресейте брашното, бакпулвера, какаото и солта в купата и разбъркайте, докато се комбинират и тестото започне да се събира. В края може да се наложи да използвате ръката си, за да съберете тестото на топка.
Разделете тестото за бисквити на малки топчета с размер на орех и ги сложете в подготвената тава за печене. Уверете се, че сте оставили малко място между топките.
С помощта на вилица сплескайте внимателно всяка от топките, за да направите шоколадова вилица във формата на бисквита.
Печете в предварително загрята фурна за 15 минути. Оставете ги да изстинат в тавата за печене за 5 минути, преди да ги прехвърлите върху решетката за охлаждане.
Ако ви харесва, можете да слепите бисквитките със сладко или фъстъчено масло. Аз направих няколко със сладко.
Насладете се на тези вкусни шоколадови бисквити!
Бележки:
Вместо обикновено брашно и бакпулвер можете да използвате самонабухващо брашно.
Чувствайте се свободни да използвате обикновено несолено масло и обикновено неподсладено какао на прах за вашите бисквити, ако не се нуждаете или искате те да са вегански.
Съхранение и замразяване:
Съхранявайте в херметически затворен контейнер до една седмица.
Подходящ за фризер до 1 месец.