Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното и добавяме солта, захарта и ванилията. След това сипваме вътре кокосовото масло. Започваме да размачкваме с ръце и да стриваме сместа с длани.
Отначало ще се получат трохи. След това започваме да размесваме до образуване на маслено тесто. Разделяме тестото на две части.
Към едната част добавяме нарязания на парчета черен шоколад и размесваме. Увиваме в прозрачно фолио и прибираме в хладилника.
Към другата част от тестото добавяме сушените боровинки и отново размесваме, увиваме във фолио и прибираме в хладилника.
След 1 час изваждаме двата вида тесто от хладилника и от тях откъсваме по малко и оформяме първо топчета, а после ги сплескваме като бисквити.
Подреждаме в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене.
Печем на 180 градуса около 20 минути, като внимаваме да не се препичат.
Веган бисквитите с кокосово масло са много вкусни и ароматни топли, но и на другия ден са страхотни за похапване.