Начин на приготвяне
Отцедете нахута и използвайте отделилата се вода, т.нар. аквафаба. Разбийте в дълбока купа първоначално на ниска и постепенно на висока скорост на миксера.
Трябва да разбивате, докато стане много гъста пяна и да не пада от бъркалките. Прилича на разбити белтъци.
Добавете останалите съставки и разбъркайте внимателно сместа с лъжица. Оставете да поеме около 3-5 мин. При необходимост добавете още ленено брашно - до получаване на гъста смес.
Изсипете по 1 с.л. върху тава, застлана с хартия за печене. Отгоре поръсете със стафиди, кокос или ядки по желание.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на хрупкави бисквитки.
Можете да ги оставите по-меки и влажни отвътре, като печете за по-кратко време. Проверявайте често.
Оставете да изстинат и консумирайте с наслада.