Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши салата в кошничка от тортила

Суши салата в кошничка от тортила

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Суши салата в кошничка от тортила
Снимка: Evgenia
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Да Ви е сладко с тази суши салата в кошничка от тортила!"

Необходими Продукти

  • кори нори - 1/2 за суши
  • ориз за суши - 50 г
  • вода - 90 мл
  • крема сирене - 40 г Филаделфия
  • сьомга - 40 г пушена на парченца
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • айсберг - 1/2
  • чери домати - 50 г
  • няколко маслини
  • сусам - 20 г
  • тортила - 1 бр. пълнозърнеста
  • За дресинга
  • зехтин - 20 мл
  • соев сос
  • сок от лимон
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме тортилата във фурната във вид на кошничка (ползвах купичките за крем карамел).

Измиваме и накъсваме айсберга на малки парченца. Измиваме и разрязваме на две и чери доматите. За приготвянето на сушито измиваме ориза под хладка вода и варим в тенджера с капак, като щом се появят мехурчета, нагласяме котлона на най-ниската степен и така, докато попие водата.

Отстраняваме от котлона и оставяме за четвърт час да се задуши. После заливаме с маринатата от оризов оцет и кафява захар (предварително сме загряли в съд до разтварянето на захарта).

Взимаме кората Нори и я покриваме с ориз, който разстиламе с мокри ръце върху подложка за навиване на суши покрита с найлон.

Поръсваме със сусам и обръщаме. Върху страната към нас редим ред айсберг,

сьомга и крема сирене. Навиваме на стегнато суши руло. Разрязваме рулото на шайби с остър нож, който мокрим при всеки разрез.

Взимаме тортила кошничката и я пълним с айсберга, чери доматите, маслините и сушито.

Поръсваме със сусам и заливаме с дресинга от сок от лимон, зехтин, соев сос и кафява захар.

Да Ви е сладко с тази суши салата в кошничка от тортила!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: