Начин на приготвяне
Изпичаме тортилата във фурната във вид на кошничка (ползвах купичките за крем карамел).
Измиваме и накъсваме айсберга на малки парченца. Измиваме и разрязваме на две и чери доматите. За приготвянето на сушито измиваме ориза под хладка вода и варим в тенджера с капак, като щом се появят мехурчета, нагласяме котлона на най-ниската степен и така, докато попие водата.
Отстраняваме от котлона и оставяме за четвърт час да се задуши. После заливаме с маринатата от оризов оцет и кафява захар (предварително сме загряли в съд до разтварянето на захарта).
Взимаме кората Нори и я покриваме с ориз, който разстиламе с мокри ръце върху подложка за навиване на суши покрита с найлон.
Поръсваме със сусам и обръщаме. Върху страната към нас редим ред айсберг,
сьомга и крема сирене. Навиваме на стегнато суши руло. Разрязваме рулото на шайби с остър нож, който мокрим при всеки разрез.
Взимаме тортила кошничката и я пълним с айсберга, чери доматите, маслините и сушито.
Поръсваме със сусам и заливаме с дресинга от сок от лимон, зехтин, соев сос и кафява захар.
Да Ви е сладко с тази суши салата в кошничка от тортила!