Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Пълнозърнеста тортила с праскови

Пълнозърнеста тортила с праскови

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пълнозърнеста тортила с праскови
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Пълнозърнеста тортила с праскови - за закуска или десерт, нещо толкова вкусно, колкото и не може да предположите"

Необходими Продукти

  • пълнозърнеста тортила - 1
  • праскови - 2 броя
  • канела - 1/3 ч.л.
  • захар - 2 1/2 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • течна сметана - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се слага в малък тиган и се разпределя равномерно по дъното. Когато захарта започне да се разтопява, котлонът се намалява на умерена температура.

Когато захарта се карамелизира, котлонът се намалява на най-слабата степен и се оставя да се карамелизира цялата. Добавя се маслото и карамелът се разбърква.

Когато се разтопи, и се налива течната сметана. Отново се разбърква. Разбърква се до еднородна смес и след минута се отстранява от котлона. Карамелът е готов.

В тавичка се поставя пълнозърнеста тортила и се намазва с част от карамела тънко по цялата повърхност. След това се поръсва с канела.

Прасковите се обелват и нарязват на парченца, подреждат се върху тортилата. Отгоре се поставя останалата част от карамела, като при желание може да се задели малко за украса при сервиране.

Печете на 180 °C за около 10-15 минути до приятен загар на прасковите.

След това се изважда и още топла се разрязва на две порции.

Сервира се с топка ванилов сладолед вашата пълнозърнеста тортила с праскови

В сезона на прасковите опитай обезателно и другите ни десерти с праскови или тези прасковени сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: