Начин на приготвяне
Захарта се слага в малък тиган и се разпределя равномерно по дъното. Когато захарта започне да се разтопява, котлонът се намалява на умерена температура.
Когато захарта се карамелизира, котлонът се намалява на най-слабата степен и се оставя да се карамелизира цялата. Добавя се маслото и карамелът се разбърква.
Когато се разтопи, и се налива течната сметана. Отново се разбърква. Разбърква се до еднородна смес и след минута се отстранява от котлона. Карамелът е готов.
В тавичка се поставя пълнозърнеста тортила и се намазва с част от карамела тънко по цялата повърхност. След това се поръсва с канела.
Прасковите се обелват и нарязват на парченца, подреждат се върху тортилата. Отгоре се поставя останалата част от карамела, като при желание може да се задели малко за украса при сервиране.
Печете на 180 °C за около 10-15 минути до приятен загар на прасковите.
След това се изважда и още топла се разрязва на две порции.
Сервира се с топка ванилов сладолед вашата пълнозърнеста тортила с праскови
В сезона на прасковите опитай обезателно и другите ни десерти с праскови или тези прасковени сладкиши.