Шаран с ряпа и ябълки

Марина НордМарина НордНовак1219
11/12/2013
"Приемаме покани за Никулден само ако обещаете да приготвите този вкусен шаран с ябълки "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо435
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 малка глава
  • ябълки - 3 бр. (кисели)
  • лук - 2 глави
  • праз - 1 стрък
  • бяла ряпа - 1 бр.
  • гъби - 250 г (стерилизирани)
  • домати - 1 буркан (консервирани)
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • За маринатата
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се маринова в лимоновия сок, черния пипер и солта. Оставя се да престои за половин час. Морковите се настъргват, лукът и празът се нарязват на ситно, целината - на кубчета, гъбите - на филийки.

Задушават се в половината олио и малко вода. Добавят се настърганите ябълки, половината вино и доматите. Оставят се за малко да се задушат. Изважда се половината смес и се поставя шаранът.

Сместа се връща и с нея се покрива рибата. Добавя се дафиновият лист и черният пипер. Нареждат се нарязаните на половинки домати и се поливат с останалото вино и олио. Пече се на слаба фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар