Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Ябълки в палачинково тесто

Ябълки в палачинково тесто

Ябълки в палачинково тесто1 / 2
03/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Поръсете тези панирани ябълки с канела и пудра захар и им се насладете"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • кисели ябълки - 1 кг
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 1/2 ч.ч. стопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От млякото, яйцата, брашното и 1 щипка сол се приготвя по-гъсто палачинково тесто.

Ябълките се обелват, почистват се от семето и се нарязват на кръгове, които се потапят в тестото и се изпържват в загрятото масло (то не се поставя на веднъж, а се прибавя постепенно) до светложълто оцветяване.

Нареждат се на пластове, като панираните ябълки се наръсват с пудрата захар и канелата.

Поднасят се топли ябълки в палачинково тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: