gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско със зеле с праз и гъби

Свинско със зеле с праз и гъби

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Мастър Шеф
2812k1k2k11
Свинско със зеле с праз и гъби
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Свинско със зеле с праз и гъби - едно вкусно ястие, идеално за студените дни!"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1.500 кг
  • зеле - 1 зелка /1.700/
  • домати - 400 г от консерва
  • праз - 1/2 стрък
  • гъби - 150 г
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, почистете го и го нарежете на кубчета със средна големина.

Сложете го в купа и го овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.

Разбъркайте добре, покрийте с фолио и оставете в хладилника да се маринова.

Нарежете зелето на ивици и го омачкайте със сол. Праза се измива и се реже на ситно. Морковите се измиват, белят се и се настъргват. В дълбока тенджера се сгорещява половината олио и в него се задушават празът и морковите.

Гъбите се измиват, режат се на филийки и се добавят към праза и морковите.

Докато те се задушават, на другия ви котлон сложете тиган и сгорещете останалото олио.

Извадете месото от хладилника и го запържете в тигана. След като се запържи от всички страни, сложете вода и го оставете да се задуши.

Когато празът, морковите и гъбите са се задушили, добавете зелето и го оставете да омекне.

След като това стане, добавете консервата домати, сол, черен и червен пипер, чубрица и щипка захар. Добавете малко вода и оставете свинското със зеле да се задуши под капак. В тавата на фурната сложете зелето със зеленчуците и добавете месото.

Разбъркайте добре и сложете алуминиево фолио. Печете в загрята на 180°C фурна за 20 минути, след което махнете фолиото и печете до пълна готовност на зелето и месото.

Да ви е сладко с тази зимна гозба!

Свинско със зеле с праз и гъби - едно вкусно ястие, идеално за студените дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: