Свинско на тиган с гъби и праз

Свинско на тиган с гъби и праз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Знаете, че не нужно да стоите с часове в кухнята, за да приготвите вкусно ястие, нали?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • печурки - 300 г
  • праз - 3 стръка
  • лук - 2 глави
  • мас - 2 с.л. свинска
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • подправки - за месо
  • копър - сух
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на късчета и го сложете в дълбок тиган. Добавете свинската мас и запържете. Добавете нарязаните на филийки гъби.

Нарежете праза на кръгчета и лука на кубчета. Прибавете зеленчуците и бъркайте докато омекнат.

Добавете виното и похлупете с капак. Разбърквайте от време на време, докато месото омекне напълно.

Пърженото свинско овкусете със сол, добавете и подправките.

Поднесете с чаша червено вино.

Свинското на тиган с гъби и праз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: